Algemene informatie over de schietsport

logo knsa De Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA) is de instantie die in Nederland het klimaat schept en onderhoudt, waarin de schietsport kan gedijen. Daarbij staan voor de KNSA de belangen van zowel de recreatieve als wedstrijdschutter voorop. De KNSA ontstond aan het einde van de jaren zestig toen de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Scherpschutters, de schietvereniging De Vrijheid en de Nederlandse Luchtbuksfederatie samen gingen. De KNSA telt inmiddels meer dan 750 aangesloten verenigingen met meer dan 40.000 sportschutters.

Nederland is opgedeeld in 4 districten waarin, door de KNSA, verschillende wedstrijden in verschillende disciplines worden georganiseerd, de zogenaamde District Kampioenschappen. Binnen deze districten worden Afdelings Kampioenschappen gehouden.

Onder het menuitem "Mededelingen District 3" worden de aankondigingen van wedstrijden gepubliceerd.

De Associatie is aangesloten bij:
NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie)
ISSF (International Shooting Sport Federation)
ESC (European Shooting Confede-ration)
MLAIC (Muzzle Loaders Associations International Committee)
AFTSC (Association de Fédérations de Tir Sportif de la C.E.)

De Koningklijke Nederlandse Schutters Associatie
3830 AJ LEUSDEN