Schietsport nieuws van SV 't Fort Hoofddorp

IMG 2775Eindelijk was het zover ! Op  5 juli j.l. kregen we gelegenheid de laatste ‘Proeve van Bekwaamheid’ af te leggen voor het ‘Diploma Trainer A Pistool’ onder auspiciën van de KNSA.

Na 2 jaar hard buffelen en veel trainen was dit de vijfde, tevens laatste en beslissende test nadat ik alle voorgaande tests al met goed resultaat volbracht had.

Vele zaterdagen werden besteed aan theorie- en praktijklessen op Papendal waar de KNSA een eigen accommodatie heeft met onder meer  een (lucht)schietbaan.

We hebben er veel geleerd, zoals: schiettechniek, mentale- en fysieke training voor de (wedstrijd)schutter. Ook het opstellen van een ‘Verenigings Trainingsplan’ was een opdracht binnen de opleiding.

Ik was erg blij dat Kitty van Heijst mijn praktijkbegeleider wilde zijn, zodat ik niet op zoek hoefde naar een begeleider van buiten onze eigen vereniging. Haar enorme kennis van de schietsport was een geweldige stimulans en heeft me veel geholpen.

Kitty, enorm bedankt voor je steun, inzet en het overdragen van je uitgebreide kennis!

Hoe nu verder??

Samen met het bestuur van onze vereniging wil ik wat ik heb geleerd graag in de praktijk (laten) brengen.

Als je verder wil ontwikkelen als wedstrijdschutter of sowieso je schietresultaten wilt verbeteren, aarzel  dan niet en neem

contact met mij of met iemand van het bestuurop.

We kunnen dan eens samen naar je huidige techniek en resultaten kijken, waarna ik je wellicht wat goede tips  kan geven om je

verder te verbeteren.

IMMERS: NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS!!

Pim van der Horst