Parcoursschieten

Wat is parcoursschieten?

Parcoursschieten is een dynamische vorm van schietsport waarbij, behalve precisie, ook snelheid van belang is. Er wordt geschoten op verschillende doelen, zoals kaarten, poppers en plates. Op wedstrijden worden er ‘stages’ (parcours) uitgezet, met meerdere doelen die doorgaans op verschillende afstanden staan. Vaak moet je een stukje rennen om het volgende doel te kunnen zien of onderweg een magazijnwissel doen.

Bij SV ’t Fort is een groep leden actief bezig met deze dynamische discipline. Iedere zondagochtend is er een training en er wordt regelmatig deelgenomen aan wedstrijden in het hele land.

De trainingen worden georganiseerd volgens de baan -en veiligheidsregels van de I.P.S.C./N.P.S.A., dat houd onder andere in dat de training alleen toegankelijk is voor schutters met een geldige N.P.S.A. licentie handgun.

Voor meer informatie over parcoursschieten in het algemeen en het behalen van een licentie, kijk op www.ipsc.nl.